Доста документи и подписи са необходими, за да могат нерегистрираните

...
Доста документи и подписи са необходими, за да могат нерегистрираните
Коментари Харесай

Бюрокрация и за обезщетенията за африканска чума, в Кресна подозират провокация

Доста документи и подписи са нужни, с цел да могат нерегистрираните стопани да вземат 300 лв. обезщетение.
300-те лв. се дават на стопани, гледали до 5 свине и в действителност финансовата помощ се дава на двор, а не на едно животно. Т.е., може да имаш повече от едно прасе, само че по-малко от шест, и отново ще вземеш 300 лв., без значение, че съседът да вземем за пример е гледал единствено едно прасе.
Маринка Генова, кмет на русенското село Николово, където първо се появи африканска чума в промишлен свинекомплекс, към този момент е получила нужните документи. Какво се желае – протокол и заявление, като би трябвало да бъде разказано какви препарати се купуват за обеззаразяване на двора, съобщи Българска национална телевизия. Констативният протокол следва да бъде подписан както от кмета на обитаемото място, където е съответното пространство, по този начин и от регионалния шеф.
Все още обаче се готвят нови правила за обеззаразяване, тъй като стои въпросът може ли всеки да обеззарази самичък мястото, където е гледал съответното животно. Би трябвало тази седмица ограниченията да бъдат конкретизирани.
Междувременно в Кресна, където беше намерено мъртво и болно от африканска чума прасе в река Струма, към момента не са умъртвени всички свине. Точната численост не е ясна – сред 160 и 180 животни. А един от стопаните, които към този момент са умъртвили прасетата си, изрази подозрение дали има африканска чума. „ Всичко е на политическа основа ”, счита мъжът.
Кметът на града Николай Георгиев акцентира, че напрежение в града няма. От през днешния ден, 19 август, стартира насилствената евтаназия на свине. А градоначалникът повтори, че е желал повторни проби, само че се извършва заповедта на епизоотичната комисия. Досега още няма резултат от кое място е прасето, което беше открито в Струма и има подозрение, че е било подхвърлено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР