Доскорошният заместник-министър на икономиката Александър Манолев е обвинен за престъпление,

...
Доскорошният заместник-министър на икономиката Александър Манолев е обвинен за престъпление,
Коментари Харесай

Обвиниха Манолев, търсят му 100 000 лв. гаранция

Доскорошният заместник-министър на стопанската система Александър Манолев е упрекнат за закононарушение, засягащо финансовите ползи на Европейския съюз, оповестиха от прокуратурата. Наложена му е гаранция в размер на 100 000 лева

На процедура това е първо обвиняване на почитан държавен служител във връзка със абсурда с недвижимостите на властта, станал прочут като " Апартамент гейт "

Манолев подаде оставка от поста и по-късно беше разследван поради къща за посетители, строена с европари, която се оказа в негов парцел, недостъпна за туристи и благосъстоятелност на жена, за която от държавното обвиняване показаха подозрение, че може да е подставено лице.

Ана Димитрова и някогашния зам.-министър са упрекнати като съучастници в закононарушението. Манолев е посочен като подстрекател и помощник, а Димитрова – като причинител при представянето на погрешни сведения пред управляващите за приемането на 391 160 лева

В резултат и Димитрова е под гаранция, само че тя е в размер на единствено 2000 лева

От Държавен фонд „ Земеделие ” са изискани и получени и всички други заявки за директни заплащания от Едноличен търговец „ Агротрейд - Ана Димитрова “, финансирани със средства на Европейския съюз. Получените дотации, както и заявените данни по тях също са предмет на следствие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР