Доскорошният мениджър на Арсенал Унай Емери не смята, че е

...
Доскорошният мениджър на Арсенал Унай Емери не смята, че е
Коментари Харесай

Бившият мениджър на Арсенал обвини част от звездите за провала си

Доскорошният управител на Арсенал Унай Емери не счита, че е отговорен за неуспехите на тима под негово управление. Испанецът беше отпред на лондончани сред лятото на 2018 година и ноември 2019 година, като беше освободен.

“В Арсенал някои от звездите на отбора не посочваха съзнателно отношение към отговорностите си и желаеха да получават повече от това, което даваха”, съобщи Емери пред France Football.
 Само един футболист на Арсенал не се сбогувал с Емери
“Този клуб се намираше в интервал на крах още от две години преди моето отиване там - продължи треньорът. - Ние обаче успяхме да спрем това проваляне и дори започнахме да градим отначало, достигайки до край в Лига Европа и завършвайки на 5-о място в Премиър лийг - единствено на точка зад Тотнъм. Почти се бяхме класирали за Шампионската лига, само че в края на сезона нещата не се получиха, защото взехме единствено една точка в заключителните пет срещи. Но като цяло това си беше добър сезон (б.р. - 2018/19) и имахме концепция по какъв начин да продължим с развиването. Но пък тогава останахме без четиримата си капитани - Лоран Косиелни, Петер Чех, Аарън Рамзи и Начо Монреал. Това бяха персони, които ни липсваха, с цел да останем на верния път. Като вземем всичко това под внимание, то се нуждаехме от време, с цел да успеем да изпълним смяната към един нов Арсенал. Това желаех аз.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР