Доскорошният лидер в Серия А – Интер спечели голеадата със

...
Доскорошният лидер в Серия А – Интер спечели голеадата със
Коментари Харесай

Интер мина през ада на Сасуоло, но изкова трите точки

Доскорошният водач в Серия А – Интер завоюва голеадата със Сасуоло с 4:3 като посетител в мач от осмия кръг на Калчото. По този метод „ нерадзурите “ остават компактно зад първенците Ювентус, които са с точка повече.

Началото на головия вихър стартира още във втората минута, когато Лаутаро Мартинес получи пас и без да се колебае изстреля неспасяем удар в долния десен ъгъл на Консили за 0:1.

Отново аржентинецът бе основно настоящо лице при идващото рисково състояние за гостите. В 13-ата минута той дриблира през няколко души, след което насочи удар, който обаче мина около лявата греда.

Само 3 минути по-късно гостите бяха осъдени. Доменико Берарди приключи независима акция в наказателното поле, пращайки топката в долния ляв ъгъл на Ханданович.

Това не смути Интер, тъй като Мартинес още веднъж изведе тима от Милано напред в резултата. В 27-ата минута гаучото бе изведен отлично един на един против вратаря и означи. Попадението му обаче бе анулирано от ВАР поради нарушаване в построяването на офанзивата.

В 33-ата минута тимът на Сасуоло също остана отчаян от съдиите поради анулиран гол, защото Франческо Капуто е бил в състояние на засада сега на приемане на топката.

5 минути по-късно 18-кратните първенци на Италия излязоха напред в резултата за повторно в мача. Стефан де Фрай подаде топката на новото попълнение – Ромелу Лукаку, който сподели забележително самообладание и покоси вратата на Консили в долния ляв ъгъл за 1:2.

В 42-ата минута Марсело Брозович можеше да подсигурява умерено отдръпване на тима си на почивката, само че свободният му удар от границите на наказателното поле мина на сантиметри от десния непряк дирек.

Все отново това се случи в края на частта, откакто Марлон задържа неприятелски състезател в наказателното поле и арбитърът Пиеро Джакомели уточни бялата точка. С осъществяването се нагърби Лукаку, който разтегна оптимално Консили, само че топката все пак влезе в долния десен ъгъл и „ синьочерните “ се прибраха на почивката с удобна преднина от 1:3.

10 минути след старта на втората част Лаутаро Мартинес подсети за себе си, минавайки през двама противници преди да стреля по посока на вратата, само че този път вратарят бе на висота.

В 70-ата минута Сасуоло още веднъж сбърка съдбовно в наказателното си поле. Мерт Мюлдур закачи краката на неприятелски състезател и съдията отсъди втора дузпа за Интер. Този път Лаутаро Мартинес пое отговорността и не сбърка. Направи засилка, момент преди осъществяването се спря, а Консили се хвърли в левия ъгъл, което улесни задачата на аржентинеца, който прати коженото кълбо в десния – 1:4.

Домакините обаче не бяха споделили последната си дума. Само 3 минути след четвъртия гол на интеристите, Сасуоло отговори. Филип Джуричич пое топката на границите на наказателното поле и без да се замисля простреля Ханданович в долния десен ъгъл, връщайки едно попадение – 2:4.

Това обаче не бе краят. Представителите на район Емилия-Романя хвърлиха в потрес носителите на требъл от 2010 година. Жереми Бога нахлу в наказателното поле след независима акция и разпечата Ханданович в долния десен ъгъл на вратата за 3:4.

Въпреки петте добавени минути към постоянното време, гостите съумяха да укротят стремежа на Сасуоло и удържаха крайната победа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР