Доскорошният играч на Борусия (Дортмунд) Андре Шюрле официално сложи край

...
Доскорошният играч на Борусия (Дортмунд) Андре Шюрле официално сложи край
Коментари Харесай

Андре Шюрле прекрати кариерата си едва на 29 години

Доскорошният състезател на Борусия (Дортмунд) Андре Шюрле публично постави завършек на футболната си кариера в изявление с “Шпигел”. Решението е изненадващо заради това, че той го прави на едвам 29-годишна възраст.

Шюрле можеше да играе на всички места в нахлуване, само че желаната от него позиция беше по лявото крило. Той записа общо 420 публични мача на клубно равнище, в които се регистрира със 110 гола и 51 асистенции. Германецът проби в мъжкия футбол с екипа на Майнц 05 и бързо си обезпечи трансфер в Байер (Леверкузен). Там той също не се задържа доста дълго, защото беше притеглен в Челси. След това се върна в Бундеслигата, с цел да облече екипа първо на Волфсбург, а по-късно и този на Борусия (Дортмунд), които пък го преотстъпиха във Фулъм и Спартак (Москва). Преди два дни обаче неговият контракт с “жълто-черните” беше преустановен година преди приключването му.

Нападателят има две извоювани Купи на Германия с Дортмунд и Волфсбург, като с “вълците” подвигна и Суперкупата на страната. С Челси пък стана първенец на Англия и притежател на Купата на лигата. Най-ценният му трофей обаче е Световната купа, която той завоюва с Германия на Мондиал 2014. Той дебютира за националния тим на своята страна на 20-годишна възраст, като за 7 години той записа 57 мача и 22 гола за селекцията на Йоахим Льов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР