Доскорошният главен изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер прави следващата

...
Доскорошният главен изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер прави следващата
Коментари Харесай

Защо бившият шеф на Yahoo се връща там, откъдето започва кариерата си през 1999-а?

Доскорошният основен изпълнителен шеф на Yahoo Мариса Майер прави идната значима стъпка в своята кариера навръх мястото, където нейният професионален път стартира преди близо 20 години.

През 1999 година тя стартира работа в Гугъл откакто приключва компютърни науки в Станфордския университет. Днес съвсем 2 десетилетия по-късно тя наема остарелия офис на интернет компанията в Пало Алто. Това е удостоверила самата Майер пред The New York Times.

" Това е и мястото, където е основана платформата PayPal ", споделя тя и споделя още: " Завръщането тук ми припомня по какъв начин се усещах в оня миг от живота ми, когато започнах да работя за Гугъл. ".

Майер напуща компанията през 2012 година и отива в Yahoo. В продължение на 13 години тя работи за Гугъл, където се занимава с някои от най-ключовите артикули на софтуерния колос, в това число и с браузъра.

" През 1999 година Yahoo беше интернет ", спомня си още тя. Това е повода Мариса Майер да одобри поканата години по-късно да управлява интернет компанията.

За страдание компанията от ден на ден се отдалечава от тогавашната си популярност. Сривът пристигна преди време, когато Yahoo удостовери за огромен пробив в системата. Малко по-късно беше взето решението компанията да бъде продадена на Verizon, а самата Майер напусна поста си.

Днес обаче тя има нови проекти. В остарелия офис на Гугъл сега се обитава нейната Lumi Labs, в която нейният екип създава " хрумвания, ориентирани към потребителите ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР