Доскорошният директор на НДК Мирослав Боршош ще получи обвинение за

...
Доскорошният директор на НДК Мирослав Боршош ще получи обвинение за
Коментари Харесай

Боршош официално ще стане обвиняем

Доскорошният шеф на НДК Мирослав Боршош ще получи обвиняване за нецелево разходване на отпуснатите от кабинета 17 млн. лева по отношение на идното председателство на България на Европейски Съюз.

Вчера основният прокурор Сотир Цацаров заяви, че сигналът, от който е почнало следствието е подаден от някогашен чиновник на НДК. Той беше изслушан от специфичната комисия в Народното събрание, която ревизира случая, откакто Боршош беше отхвърлен.

Няколко дни прокуратурата отхвърляше или отхвърляше коментар на въпроса дали Боршош ще бъде притеглен към наказателна отговорност. Междувременно той разгласява в профила си във " Facebook " фотография на призовката си.

Във вторник представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че се ревизират към 4 хиляди контракта за НДК и се чака като очевидци да бъдат разпитани отрасловият министър Лиляна Павлова, вицепремиерът Томислав Дончев и някогашният министър на културата, в този момент народен представител от ГЕРБ, Вежди Рашидов.
Създадената поради случая с НДК краткотрайна парламентарна комисия изслуша във вторник, с изключение на Цацаров и ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев и шефът на Агенцията за държавна финансова ревизия Георги Начев.

Преди седмица пред депутатите от комисията и Лиляна Павлова, и Томислав Дончев обявиха, че при ръководството на Мирослав Боршош на НДК е имало наклонност към загуби, нарушавания при публичните поръчки, работело се е без бизнесплан, а шефът редовно е отказвал да даде информация на виновния министър. Тогава се разбра, че на 2 май Деница Златева е одобрила финансовия доклад на НДК за 2016 година, с което е приела, че нарушавания на управлението няма. Златева отхвърли изказванията и съобщи, че този ѝ акт по никакъв метод не освобождава управлението на НДК от административна и наказателна отговорност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР