Доскорошната световна №1 Симона Халеп постигна рядко срещана победата срещу

...
Доскорошната световна №1 Симона Халеп постигна рядко срещана победата срещу
Коментари Харесай

Симона Халеп даде само 12 точки на Виктория Кузмова на осминафинала в Мадрид

Доскорошната международна №1 Симона Халеп реализира рядко срещана успеха против словачката Виктория Кузмова. В осминафинален мач от шампионата от WTA Premier Mandatory в Мадрид румънката загуби единствено 12 точки и се наложи с 6-0, 6-0 единствено за 45 минути. Разиграните точки в мача са общо 60 и Халеп завоюва тъкмо нужния най-малко от 48.

Това е едвам втори случай за двукратната шампионка в Мадрид, когато тя в дуел от WTA реализира победа без да загуби гейм. Предишният подобен резултат е на финалът на Bucharest Open против латвийката Анастасия Севастова преди три години.
 Григор Димитров реализира най-големите си триумфи с Дани Валверду
Григор Димитров реализира най-големите си триумфи с Дани Валверду

Хасковлията се раздели с наставника си след съвсем тригодишна взаимна работа

20-годишната Кузмова съумя да осъществя единствено една точка от 11 сполучливо вкарани първи сервиси. На втори достижението ѝ е 5 от 19.

Мачът се игра на затворения поради дъжд корт " Аранча Санчес ". Симона показа, че това е помогнало за изявата ѝ тъй като покривът е направил играта по-бърза.
 Виктория Кузмова
Източник:

Виктория Кузмова

" Не мисля, че това беше най-хубавия мач на Кузмова. Може би беше прекомерно нервна. Това е огромен шампионат и срещите със мощни съпернички не са лесни. Аз играх най-хубавия си тенис и се усещах прелестно ", показа Халеп след забележителния триумф.

На четвъртфинала на следващия ден румънката ще има за съперничка австралийката Ашли Барти или представителката на Казахстан Юлия Путинцева, които играят по-късно през днешния ден.
 Снимка 422209
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР