Доскоро уреждането на телефонен разговор с президента на САЩ се

...
Доскоро уреждането на телефонен разговор с президента на САЩ се
Коментари Харесай

Телефонният разговор с Тръмп вече е по-скоро рисковано начинание, отколкото дипломатическа победа

Доскоро уреждането на телефонен диалог с президента на Съединени американски щати се смяташе за дипломатическа победа. Те обаче все по-често са придружени от съществени опасности, от приключване на стенограми до вътрешнополитическа сериозна реакция и съветниците стават все по-предпазливи.

Последиците от телефонния диалог от 25 юли сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и украинския президент Володимир Зеленски още отекват в Киев и доведоха до започване на следствие за импийчмънт във Вашингтон.

Водещите следствието американски конгресмени в този момент желаят достъп до телефонните диалози на Тръмп с съветския президент Владимир Путин и някои други международни водачи, като ръководителят на комисията за разузнаването на Камарата на представителите се аргументира с безпокойства, че Тръмп може да е изложил на заплаха националната сигурност.

" Хората би трябвало да свикнат с обстоятелството, че телефонен диалог с Тръмп не е като телефонен диалог с някой естествен водач ", сподели Жерар Аро, който до юни беше дипломат на Франция във Вашингтон и е помагал при организирането на редица телефонни диалози сред президента Еманюел Макрон и Белия дом.

За всеки международен водач, който е разговарял с Тръмп, мисълта, че дословни стенограми може да бъдат оповестени, е тревожна и това евентуално ще се отрази на метода, по който сходни диалози, които са значима съставка на интернационалната дипломация, ще протичат отсега нататък.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР