Доскоро смятаната за загубена песен на Тончо Русев и Недялко

...
Доскоро смятаната за загубена песен на Тончо Русев и Недялко
Коментари Харесай

Валентин Велчев записа загубена песен на Тончо Русев и Недялко Йорданов


Доскоро считаната за изгубена ария на Тончо Русев и Недялко Йорданов е най-новото попълнение в репертоара на младия артист Валентин Велчев. Тя носи двойното заглавие „ Молитва / Вяра, вяра, обич “ и напълно разумно премиерата й бе точно на празника на Св. Мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София на 17 септември 2022 година

Мелодията е една от последните композиции на създателя на някои от най-големите български шлагери като „ Незабрава “, „ За теб, Българийо “, „ Телефонна обич “, „ Топъл дъжд “, „ Ти сън ли си “, „ Огън от обич “ и доста други. Той е изпратил за текст единствения си демо запис на своя остарял другар Недялко Йорданов, с който са съавтори на „ Остаряваме постепенно “ и други емблематични шлагери. След като е написал стиховете, поетът е изгубил файла с музиката, само че за благополучие на меломаните, напролет я разкрил напълно инцидентно и през днешния ден тя е осъществена от носителя на премията „ Певец на годината 2021 “ за дебют.

Ето по какъв начин я показа и самия Валентин Велчев на страницата си във фейсбук: „ С #ВяраНадеждаЛюбов ви представям най-новата си ария #Молитва. Тя е написана от две от най-ярките имена в родната просвета - патриархът на българската музика, композиторът Тончо Русев и огромният стихотворец Недялко Йорданов. Историята на песента е повече от забавна. Ето я разказана от самия Недялко Йорданов: " Малко преди да почине моят другар Тончо Русев ми изтананика по телефона една мелодия и ме помоли да му напиша текст по нея... По принцип не върша това, само че не можех да му откажа... Имахме десетина общи песни, бяхме остарели другари, също така – бургазлии... Написах текста и му го пратих... След няколко дни той ми се обади, в случай че може да му пратя музиката, тъй като няма различен запис... А аз го помолих да ми прати текста, тъй като не го помня целия, а съм изтрил файла... На другия ден умря ". Благодаря за опцията да изпея " Молитва / Вяра, вяра, обич " на Недялко Йорданов и на дъщерята на Тончо Русев - Албена Русева. Благодаря и на невероятния Пламен Велинов за прелестния аранжимент! Честит празник! Нека не гасне свещения благослов - Вяра, вяра, обич! “.

Аудиото на „ Молитва / Вяра, вяра, обич “ към този момент е налично във всички стрийминг платформи, а напълно скоро се чака и видеоклипът.

 
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР