Доскоро индийски милиардер, Анил Амбани сега търси начин да събере

...
Доскоро индийски милиардер, Анил Амбани сега търси начин да събере
Коментари Харесай

Анил Амбани продава активи за 3,2 милиарда долара за погасяването на огромен дълг

Доскоро индийски милиардер, Анил Амбани в този момент търси метод да събере 217 милиарда рупии или 3,2 милиарда $ посредством продажбата на активи от своите компании, с цел да погаси голям дълг.

Строителният бизнес на индиеца Reliance Infrastructure има желание да събере 90 милиарда рупии, като продаде девет плана за създаване на пътища, написа Bloomberg. А компанията за финансови услуги Reliance Capital ще набере 12 милиарда рупии, като продаде радио бизнеса си и 115 милиарда рупии посредством монетизиране на активи.

Амбани се бори от много време да погаси насъбраните задължения. През юни той е съобщил, че Reliance Group e изплатила 350 милиарда рупии през миналите 14 месеца, като е продала свои активи.

Голяма част от дължимата сума обаче остава. Четирите огромни компании от индийския конгломерат Reliance - Reliance Infrastructure, Reliance Capital, Reliance Power и Reliance Entertainment са натрупали общ дълг от 939 милиарда рупии. В това число не влиза бизнесът на по-големия брат на Анил - Мукеш Амбани, който се счита за най-богатия човек в Индия. Това е компанията Reliance Communications, която скоро изпадна в неплатежоспособност.
 Доскорошният индийски милиардер Анил Амбани продава част от бизнеса си
Доскорошният индийски милиардер Анил Амбани продава част от бизнеса си

Това е втората продажба за бизнеса му единствено за две седмици

Липсата на навременна реализация на тези продажби е тревожна за фирмите, ръководени от Анил Амбани. Постъпленията от продажбата на активи ще спомогнат за намаляването на дълга на фирмите и могат да допринесат за възобновяване на кредитния рейтинг.

Амбани е декларирал, че Reliance Group ще посрещнe и ще погаси всичките си задължения. Той цели компанията да се трансформира още веднъж в финансов бизнес с най-малък дълг.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР