Доскоро дъщерната на фалиралата КТБ банка Виктория вече е част

...
Доскоро дъщерната на фалиралата КТБ банка Виктория вече е част
Коментари Харесай

Банка "Виктория" вече е собственост на "Инвестбанк"

Доскоро дъщерната на банкрутиралата КТБ банка " Виктория " към този момент е част от " Инвестбанк ". Това заяви банката покупател откакто предходната седмица Комисията за защита на конкуренцията позволи договорката.

" Инвестбанк " АД сполучливо завърши договорката по придобиване на 100% от акциите от капитала на Търговска банка " Виктория " ЕАД, се споделя в известието. Продажбата на акциите е записана през днешния ден в Централния депозитар.

Следващият стадий от процеса, според тактиката на " Инвестбанк ", е превръщане на банка " Виктория " посредством вливане в новия едноличен притежател. Според него това ще докара до повишение на цената на балансовите му активи. Банката ще продължи да предлага и разнообразява типовете артикули и услуги за физически и юридически лица.

Обект на договорката е продажбата на 122 090 621 броя акции, като всяка от тях е с номинал 1 лев. Комисия за защита на конкуренцията е открила, че след договорката групата ще ръководи 2.41% от депозитите на семействата, 0.75% от ипотечните заеми и 1 на 100 от потребителските.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР