Доскоро беше ясно, че само пет планети от Слънчевата система

...
Доскоро беше ясно, че само пет планети от Слънчевата система
Коментари Харесай

Откриха живот на спътник на Сатурн?

Доскоро беше ясно, че единствено пет планети от Слънчевата система са годни за развиване на живот по тях. Това изказване бе наложено от учени от Университета в Аресибо, Пуерто Рико през миналата година.

На тази тези напълно скоро се опълчи експертното мнение на учените от НАСА, които имат доказателства, че на Титан, който е сателит на планетата Сатурн, са на разположение следи от живот.

По информация на Би Би Си до това умозаключение се е стигнало след разбор на данни, получени от американската сонда „ Касини ".

Крис Маккей, който е един от основните водещи на плана на НАСА, смята, че обстановката сред Земята, на която е вероятен живот с помощта на кислорода, и Титан е сходна, с тази разлика, че на спътника на Сатурн оргазнизмите са водородни.

 Откриха живот на сателит на Сатурн?

Учените са разкрили следи от намиращ се в атмосферата на Титан водород, който се употребява от биологични форми по подобен метод, както на Земята живите организми дишат О2.

От НАСА вършат параленост сред нашата планета и Титан в ранен етап. Според тях химическата конструкция на ранната Земя и спътника на Сатурн са сходни.

Пробужда се вяра в откривателите на галактическото пространство, че Титан може да ни подскаже по какъв начин се е зародил животът на Синята планета и дали вероятно е допустимо да се зароди на други небесни тела.

Още през 40-те гoдини бе oткритo, че на Титан има атмoсфера, формирана основно от метан. В резултат на по-късни изследвания стана ясно, че метанът в атмoсферата му е самo 1%. Той е съсредoтoчен в гoрните слoеве, пoради кoетo изпъква при спектралните наблюдения.

Най-голямо е количеството на азот – към 93%, само че и количеството на водорода е доста. Космически апарати, които прелитат наоколо до Титан не могат да следят повърхността му, тъй като атмoсферата на сатурновия сателит е доста мъглива.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР