Досиетата “Розуел и една зона в пустинята Невада са обвити

...
Досиетата “Розуел и една зона в пустинята Невада са обвити
Коментари Харесай

Разсекретяват досиетата ”Розуел”? Какво се крие в ”Зона 51”?

Досиетата “Розуел ” и една зона в пустинята Невада са обгърнати в тайнственост в продължение само че години. Те са мотив за тайни теории към съществуването на извънземни и ролята на Съединени американски щати, а напълно неотдавна станаха и мотив за скандал в обществените мрежи. “Зона 51 ” и обект на интерес от редица запалянковци. Сега президентът на Съединени американски щати разгласи, че има намерение да разсекрети документите.
“Няма да кажа какво знам.Чувал съм доста забавни неща за “Зона 51”. Много забавно място”.

Това съобщи Доналд Тръмп в свое изявление пред медиите във връзка Деня на бащата.

Въпросната зона в пустинята Невада в реалност е обект на интерес от мнозина. Съществуването и е разкрито едвам преди 7 години. Тогава бяха разкрити документи, от които излиза наяве, че регионът се употребява за проби на свръхсекретни шпионски самолети. Името “Зона 51” идва от местоположението на картата.

Какво се случва вътре обаче продължава да бъде загадка. Любопитните погледи се държат надалеч благодарение на предупредителни знаци, защита, система за видеонаблюдение и заграждения. Смята се за нелегално и прелитането над зоната.

Зоната се намира и покрай две други военни бази. Една от тях се е употребила за нуклеарни проби в интервала 1950-1990.

“Зона 51” е основана по време на Студената война сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики. Използвала се е за проби и произвеждане на летателни апарати. “Отваря” през 1955. Но за съществуването и се схваща едвам през август 2013 година Публично Барак Обама загатва за пръв път за нея четири месеца след избирането си за президент. Официална информация за това какво тъкмо се прави вътре липсва, само че се счита, че вътре работят към 1500 души.

Една от главните теории е, че там има извънземни, които са обект на опити.

.

Досиетата “Розуел”

Една от най-популярните теории е, че в зоната се намира летателен уред, аварирал Розуел, Ню Мексико през 1947. В “Зона 51” се намирали и телата на водачите. Официално държавното управление на Съединени американски щати твърди, че въпросният летателен уред е балон.

Конспирацията се завърта. Ентусиасти настояват, че са виждали с очите си в региона да прелитат НЛО. Други пък настояват, че са били отвлечени от извънземни, а върху тях са били извършени опити, преди да ги върнат на земята.

През 1989 година мъж на име Робърт Лазар съобщи, че е разработвал технология за извънземни в “Зона 51” и е виждал с очите си фотографии на същества. По думите му държавното управление употребило региона, с цел да изследва НЛО.

Не се изключва опцията обаче тази доктрина ловко да се употребява от тайните служби и да разсейва аудиторията от нещата, които в реалност се вършат вътре.

През есента на предходната година събитие в обществените мрежи още веднъж даде мотив да се приказва за “Зона 51” и досиетата “Розуел”. Организирано бе всеобщо щурмуване на региона, а броят на запалянковците, които обявиха че ще участват, доближи забележителните 2 милиона. Събитието бе анулирано поради опасения, че може да се трансформира в същинска злополука.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР