Досие на ФБР, свързано с посещението на покойната кралица Елизабет

...
Досие на ФБР, свързано с посещението на покойната кралица Елизабет
Коментари Харесай

Разкриха заплахи за убийството на Елизабет II

Досие на ФБР, обвързвано с визитата на починалата кралица Елизабет II в Съединени американски щати, разкрива евентуален скрит план за нейното ликвидиране, оповестява The Guardian.

Документът, наличен в онлайн хранилището на ФБР, разказва разследващата информация за опасност за живота на кралицата в Калифорния преди 40 години, предоставена на федералните сътрудници.

През февруари и март 1983 година кралица Елизабет и брачният партньор ѝ, херцогът на Единбург, вършат публично посещаване на западното крайбрежие на Съединени американски щати. В досието се показва, че по телефона се е обадил " мъж, който твърдял, че щерка му е била убита в Северна Ирландия с гумен патрон ".

" Този човек в допълнение твърди, че ще се опита да навреди на кралица Елизабет и ще го направи или като пусне някакъв предмет от моста „ Голдън Гейт “ върху кралската яхта " Британия ", когато тя минава под него, или ще се опита да убие кралица Елизабет, когато тя посети националния парк " Йосемити ".

В досието се загатва клуб, който " има известна известност на републикански бар и се посещава от симпатизанти на Временната ирландска републиканска войска ".

Друг документ, измежду повече от 100 страници, оповестени онлайн от ФБР, пък е обвързван с държавното посещаване на кралицата в Съединени американски щати през 1991 година, разкривайки опасения, че ирландски групировки са възнамерявали да стачкуват против наличието на монарха на бейзболен мач, както и на събитие в Белия дом. Информацията идва от ирландски вестник във Филаделфия, озаглавен Irish Edition.

В досието се споделя: " В публикацията се показва, че антибританските настроения са мощно изострени вследствие на добре оповестените несправедливости, нанесени на Бирмингамската шесторка от корумпираната британска правосъдна система, както и на неотдавнашните брутални убийства на невъоръжени ирландски националисти в шестте графства от лоялистки ескадрони на гибелта “.

" Въпреки че публикацията не съдържаше закани против президента или кралицата, изказванията можеха да се преглеждат като провокаторски. В публикацията се показва, че ирландска група е резервирала огромен брой билети за трибуната ", показват още от ФБР.

В настрана досие измежду документите, датирано от 1989 година, се споделя, че въпреки ФБР да не е знаело за съответни проекти против кралицата, " опцията за закани против английската монархия постоянно съществува от страна на Ирландската републиканска войска ".

Вторият братовчед на кралицата, лорд Маунтбатън, е погубен при бомбен атентат на ИРА в графство Слиго в Ирландия през 1979 година

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР