Дошло е време да се нормализира диалогът между София и

...
Дошло е време да се нормализира диалогът между София и
Коментари Харесай

Коста Филипов: Дошло е време да се нормализира диалогът между София и Скопие

Дошло е време да се възстановява разговорът сред София и Скопие. Това изясни пред БНР Коста Филипов, който е дълготраен сътрудник на български медии в Скопие.

„ Надявам се, че на 4 февруари няма да има остри произшествия и тънки опити за провокация от двете страни. Няма нищо неприятно във това хора от двете страни на границата дружно да празнуват Гоце Делчев “

Коста Филипов разяснява изявлението на Даниел Лорер от Политическа партия, че Християн Пендиков, който беше грубо пребит в Северна Македония, не е български жител, а единствено се дефинира като човек с българско съзнание.

„ Такива несръчни изявления по тематиката за Северна Македония на Даниел Лорер сме имали и преди. Това се дължи на говоренето по принцип, без да се познава съответната обстановка и цялостната обстановка в СМ. Това е ниска политическа просвета “

И преди случая с Християн Пендиков имаше набези против българските клубове, даже опити за подпалване, подсети Филипов.

„ Този случай беше част от една поредност. Явно е пристигнало време да се каже, че не може да се действа по този начин по отношение на хората, които са заявили българското си съзнание “.

Върхът на напрежението, което породи като последица от случая с пребиването на Кристиян Пендиков, е доближат и кривата се спуска надолу, счита Филипов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР