Дошъл е моментът за намаляване на недоверието към Русия, заяви

...
Дошъл е моментът за намаляване на недоверието към Русия, заяви
Коментари Харесай

Париж е за намаляване на недоверието към Русия, но не и за отмяна на санкциите

Дошъл е моментът за понижаване на недоверието към Русия, съобщи през днешния ден в Москва ръководителят на френската дипломация Жан Ив Льо Дриан, представен от " Франс прес ".

" Моментът пристигна, моментът е удобен да работим за понижаване на недоверието ", сподели Льо Дриан след среща в наличието на френския министър на въоръжените сили Флоранс Парли и двамата им съветски сътрудници. Дойдохме да предложим от името на президента на републиката нов дневен ред на доверие и сигурност, акцентира още френският външен министър.

Срещата във формат 2+2 в границите на междуправителствен разговор е първа след тази в Париж през 2012 година и изключително след анексията на украинския полуостров Крим от Русия през 2014 година, напомня Агенция Франс Прес.

Макар че приветства като позитивно събитие размяната на пандизчии за понижаване на рецесията сред Русия и Украйна, Льо Дриан сподели, че анулация на глобите против Москва ще е преждевременна, съобщи " Ройтерс ".

" Не постоянно сме на едно мнение ", уточни министър Флоранс Парли. Но е значимо да можем да беседваме, да заобикаляме недоразумения и търкания ", заяви Агенция Франс Прес.

Отношенията сред Европейски Съюз и Русия, белязани след 2014 година от тежки европейски наказания поради хипотетичната роля на Москва в украинския спор и поради анексията на Крим, сега са в най-ниската си точка, показва Агенция Франс Прес.

Президентът на Франция Еманюел Макрон беседва през вчерашния ден по телефона с съветския си сътрудник Владимир Путин и приветства размяната на 70 пандизчии сред Русия и Украйна като нова крачка към в напъните за мир. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР