Досегашният заместник-помощник държавния секретар на САЩ Хойт Браян Йи ще

...
Досегашният заместник-помощник държавния секретар на САЩ Хойт Браян Йи ще
Коментари Харесай

Хойт Браян Йи е новият американски посланик в Македония - подробности

Досегашният заместник-помощник държавния секретар на Съединени американски щати Хойт Браян Йи ще бъде новият американски дипломат в Република Македония. Тази информация бе доказана публично във Вашингтон пред кореспондента на " Ал Джазира ". Той ще замести Джес Бейли, който заема този пост от декември месец 2014 година, отбелязва БГНЕС.
Припомняме, че Хойт Браян Йи е посланик и през последните години имаше основна роля при разрешаването на политическите рецесии в Албания, Македония, Черна гора. Назначаването му се прави оценка като удостоверение на възходящия ангажимент на Вашингтон към Балканите, на първо място поради опитите на Москва да наложи своето въздействие в района.
За момента не е ясно кой ще размени Йи в Държавния департамент на Съединени американски щати . Като вероятни наследници се загатват Джонатан Мур , сегашен началник на задачата на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) в Босна и Херцеговина и някогашен шеф за Централна и Южна Европа в Държавния департамент, както и Кондолиза Райс , някогашен държавен секретар и консултант по националната сигурност в мандата на двама американски президенти, която в този момент е определяна също „ специфичен пратеник” на президента Тръмп за Балканите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР