Досегашният зам.-ректор на Икономическия университет във Варна проф. д-р Евгени

...
Досегашният зам.-ректор на Икономическия университет във Варна проф. д-р Евгени
Коментари Харесай

Икономическият университет във Варна с нов ректор

Досегашният зам.-ректор на Икономическия университет във Варна проф. доктор Евгени Станимиров е новият ректор на висшето учебно заведение. Той бе определен от Общото заседание на висшето учебно заведение на 30 май.

Кандидатурата му бе единствената. Издигнаха я досегашният ректор проф. доктор Пламен Илиев и от предприемчив комитет от професори в ИУ.

Като зам.-ректор проф. доктор Станимиров отговаряше за образователната активност и акредитацията. Той наследява проф. Илиев след втория му мандат.

Проф. Станимиров съобщи, че ще заложи на неприкритост, финансова резистентност, цифровизация, интернационализация, новаторско образование. В своята идея той подчертава върху ангажирането на бизнеса при проектирането и осъществяването на образователните програми; ориентацията към европейските просветителни мрежи; стимулирането на предприемаческата интензивност на студентите и други

Общото заседание избра за собствен нов ръководител проф. доктор Веселин Хаджиев, за негов заместител – доцент доктор Слави Генов. Одобрени бяха и членовете на бъдещия Академичен съвет, препоръчани от новия ректор.

Евгени Станимиров е роден на 25.12.1971 година Завършва „ Икономика и ръководство на промишлеността “ в ИУ – Варна (1994 г.). Академичната му кариера стартира през 1998 година През 2008 година става доцент, а през 2014 г. - най-младият професор по маркетинг в България.

Ръководил е отдел „ Учебна активност ". От 2011 до 2019 година е зам.-ректор по образователна активност и акредитация и началник на катедра „ Маркетинг “.

Има над 130 изявления в профилирани издания у нас и зад граница, взе участие в над 50 консултантски и повече от 30 научни и проучвателен плана в България и Европа. Ръководи взаимната просветителна стратегия с Nottingham Trent University и е учител към NTU, координира от страна на ИУ – Варна програмата UIF по предприемачество, креативност и нововъведения на Университет Станфорд, Калифорния (САЩ). Ръководи докторанти и членува в голям брой научни журита. Участва в публицистичните колегии на български и задгранични научни издания. Член е на УС на Асоциацията на експертите по корпоративна обществена отговорност в България и на УС на Съюза на икономистите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР