Досегашният председател на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков отново

...
Досегашният председател на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков отново
Коментари Харесай

Ето кой е фаворит за шеф на столичния общински съвет

Досегашният ръководител на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков още веднъж ще оглави локалния парламент на София. Това стана ясно от думите на ръководителя на политическата група на ГЕРБ-СДС в СОС Малина Едрева, оповестява "Труд ".

По устав новият ръководител би трябвало да бъде определен с скрито гласоподаване на първото съвещание на общинските съветници, което е планувано за 12 ноември. Групата на ГЕРБ е с най-вече съветници – 27 и си обезпечава болшинство със съветниците от Вътрешна македонска революционна организация, които са 4.

„ Ще търсим поддръжка въз основата на тематиките, задачите, съответните хрумвания в съответните насоки в работата на Общината. С Вътрешна македонска революционна организация тематиките са сигурност и превоз. Със „ Спаси София “ тематиките са транспортна инфраструктура и обслужване “, съобщи през вчерашния ден Малина Едрева.

Елен Герджиков означи, че ще се приготви и нов устав за работа на съветниците, а гласуванията им ще се демонстрират поименно на уеб страницата на общината. „ В правенето на новия устав на СОС ще вземат участие представители на всички политически групи, а документът ще е подготвен през януари 2020 година, сподели Николай Стойнев, общински консултант от ГЕРБ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР