Досегашният председател на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков отново

Досегашният председател на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков отново ...

Ето кой е фаворит за шеф на столичния общински съвет.


Досегашният председател на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков отново ще оглави местния парламент на София. Това стана ясно от думите на председателя на политическата група на ГЕРБ-СДС в СОС Малина Едрева, съобщава "Труд".

По правилник новият председател трябва да бъде избран с тайно гласуване на първото заседание на общинските съветници, което е насрочено за 12 ноември. Групата на ГЕРБ е с най-много съветници – 27 и си осигурява мнозинство със съветниците от ВМРО, които са 4.

„Ще търсим подкрепа на базата на темите, целите, конкретните идеи в конкретните насоки в работата на Общината. С ВМРО темите са сигурност и транспорт. Със „Спаси София“ темите са транспортна инфраструктура и обслужване“, заяви вчера Малина Едрева.

Елен Герджиков отбеляза, че ще се подготви и нов правилник за работа на съветниците, а гласуванията им ще се показват поименно на сайта на общината. „В изготвянето на новия правилник на СОС ще участват представители на всички политически групи, а документът ще е готов през януари 2020 година, каза Николай Стойнев, общински съветник от ГЕРБ.

Източник: blitz.bg