Досегашният председател на Европейския съвет Доналд Туск беше избран за

...
Досегашният председател на Европейския съвет Доналд Туск беше избран за
Коментари Харесай

ЕНП с нов председател

Досегашният ръководител на Европейския съвет Доналд Туск беше определен за водач на Европейската национална партия на конгрес в Загреб. Там стана ясно, че ЕНП в Европарламента ще поддържа отпадането на мониторинга върху правосъдната система в България.

За първи път Европейската национална партия ще има водач от Централна и Източна Европа. В речта си пред делегатите на конгреса Туск сподели, че е подготвен да се бори, освен против популизма в Европа, само че и против парии вътре в ЕНП, които не споделят правилата на свободата и върховенството на закона.

"Няма да жертваме полезности като гражданските свободи,върховенството на закона и честността в публичния живот на олтара на сигурността и реда, тъй като просто няма потребност, тъй като те не се изключват една друга.Който не може да ги одобри, де факто се слага отвън нашето семейство ", съобщи Туск.

Българският министър председател Бойко Бориков чака по-твърда политика от Доналд Туск.

"ЕНП правеше доста взаимни отстъпки през тези години. За да не ме разберете погрешно. Жозеф Дол го обичам като татко, брат, извънреден човек и той направи доста в сложни времена. Мисля, че той ще бъде по-твърд. Имаме потребност тъкмо от това в този момент. Много партии-членове на ЕНП на процедура не изповядват полезностите на ЕНП, сдружават се със социалисти, комунисти, извънредно леви и мисля, че това един добър избор ", уточни Борисов.

Утре ЕНП ще избере и 10-има заместници на Доналд Туск. Кандидат за заместник-председател е и Мария Габриел.

"Тази номинация значи самопризнание за насъбрания опит, самопризнание за това, че този опит е трупан с доста дейности, разговор и доста положителни партньорства, само че най-много съответни изгоди за Европа, ЕНП, хората и бизнеса ", разяснява Габриел.

В Загреб ръководителя на ЕНП в Екологичен потенциал Манфред Вебер разгласи, че групата застава твърдо зад окончателното отпадане на мониторинга върху българската правосъдна система. Той ще изиска от ръководителя на Екологичен потенциал Давид Сасоли да предложи това на Еврокомисията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР