„Досегашният опит показва, че пълният локдаун не спира разпространението на

...
„Досегашният опит показва, че пълният локдаун не спира разпространението на
Коментари Харесай

Пълен локдаун няма да помогне срещу COVID-19

„ Досегашният опит демонстрира, че цялостният локдаун не стопира разпространяването на COVID-19, а го отсрочва. Докато всички хора не минат през вируса, пандемията няма да свърши ", съобщи пред Нова телевизия имунологът проф. Андрей Чорбанов.

По думите му не знаем какъв е същинският % на хората, изкарали ковид, тъй като огромна част от тях са безсимптомни.

Според него суматохата също оказва въздействие на броя хора, които се тестват „ Психологическият темперамент прави хаоса по-голям. Огромен брой хора, които са клинично здрави, отиват да се тестват от боязън. Ако зависи от мен, бих спрял всеобщото тестване, а ще проучвам единствено тези със признаци ", сподели проф. Чорбанов.

Той разяснява и обстоятелството, че България мина Италия по най-вече умряли от COVID-19 за ден. „ Ние сме с повече хронични болести, живеем по-нездравословен живот. Затова имаме толкоз смъртни случаи ", счита професорът.

Според него не може да се разчита на персонална отговорност за това, че болните са карантинират. „ Хората се тормозят да не останат без работа и нарушават възбраната, когато нямат признаци, само че са позитивни. РЗИ не съумява да ревизира всички ", сподели още имунологът.

Проф. Чорбанов разяснява и тематиката с имунизациите. „ Плазмата не е панацея. Ваксината ще бъде панацея, само че за идната пандемия. Сега никой не ревизира отбраната на имунизацията, а единствено дали има странични ефекти”, разясни проф. Чорбанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР