Досегашният кмет на Благоевград Илко Стоянов, който на балотажа остана

...
Досегашният кмет на Благоевград Илко Стоянов, който на балотажа остана
Коментари Харесай

И в Благоевград обжалват избора на кмет в съда

Досегашният кмет на Благоевград Илко Стоянов, който на балотажа остана втори с разлика от 3 % в интерес на Методи Байкушев от ПП-ДБ ще апелира в съда резултатите от вота и решението на ОИК. Според него зад тези към 800 гласа стоят стопански ползи.

Още през днешния ден Илко Стоянов ще внесе жалбата, с която оспорва резултата от избора за кмет на Благоевград. Според специалисти от екипа му, които са анализирали данните от балотажа, Стоянов има огромна преднина при отчитането на хартиените бюлетини за сметка на машинния избор, който е предпочетен при спечелилия изборите за кмет Методи Байкушев.

Бившият градоначалник на Благоевград счита, че разликата от 800 гласа е оборима пред съда и позволи, че зад наказателния избор против него стоят скрити стопански ползи:

" Наказателният избор, който беше завършен по отношение на мен, беше от кръгове с изключителни стопански ползи. Аз даже мисля, че господин Байкушев не знае каква поддръжка е получил и от кого. Не напрягам, че той е влизал в сделки. И нека да устои той, да не се попдава на тези стопански ползи ".

Илко Стоянов посъветва новия кмет Методи Байкушев да не губи време в реваншизъм, а в незабавен порядък да завърши плановете за десетки милиони лв., които би трябвало да бъдат входирани до края на годината.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР