Досегашният директор на Центъра за развитие на човешките ресурси /ЦРЧР/

...
Досегашният директор на Центъра за развитие на човешките ресурси /ЦРЧР/
Коментари Харесай

Димка Михайлова смени Татяна Калканова като шеф на Центъра за развитие на човешките ресурси

Досегашният шеф на Центъра за развиване на човешките запаси /ЦРЧР/ Татяна Калканова през днешния ден беше освободена от служба и съм назначил за изпълняващ длъжността шеф на ЦРЧР Димка Михайлова, която е чиновник от центъра. Това заяви през днешния ден на конференция министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, представен от Българска телеграфна агенция.

Вчера Татяна Калканова разгласи на брифинг, че ще подаде оставката си от 1 ноември, с цел да " почисти името си ", откакто в телевизионно следствие в неделя беше изнесена информация за това какви организации са спечелили планове по програмата " Еразъм+ ".

Министър Вълчев сподели през днешния ден, че за Димка Михайлова също е имало сигнал, който е бил тестван. " Този сигнал не се удостовери - че не е отчела средства, тъкмо по отношение на някои от установените нарушавания вътре в центъра и имаме подозрения, че сигналът е целеустремено подаден против нея ", съобщи министър Вълчев. Той добави, че този сигнал е бил неизвестен.

ЦРЧР е едно от двете звена към МОН, дружно с Фонда за научни проучвания, което е най-одитирано и най-проверявано. И това е обикновено, тъй като това са двете звена към МОН, които се разпореждат с най-вече средства и реализират конкурсно-проектно финансиране, изясни министър Вълчев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР