Досегашният директор на Народния театър Мариус Донкин поиска оставката на

...
Досегашният директор на Народния театър Мариус Донкин поиска оставката на
Коментари Харесай

Мариус Донкин поиска оставката на министъра на културата

Досегашният шеф на Народния спектакъл Мариус Донкин изиска оставката на министъра на културата Атанас Атанасов. Той назова състезанието за нов шеф „ подигравка “ и „ насмешка “, съобщи БНР. Самият Донкин бе измежду четиримата кандидати за началник на театъра, само че не съумя да излезе първи в конкуренцията.

" Категорично не одобрявам тази насмешка, тази подигравка от метода на провеждането на този конкурс, от отношението към тези неточности, които са подигравка и насмешка с националния културен институт, националният спектакъл " Иван Вазов ". Това за мен е неприемливо, резултата, подписани протоколи. Така, че аз и да скърбя, и да не скърбя, всичко е безмислено ", сподели той.

Снощи бяха публично оповестени резултатите от състезанието за нов шеф на Народния спектакъл. От тях стана ясно, че Васил Василев ще управлява първата ни сцена в идващите 5 години. Другите кандидати бяха режисьора Бойко Богданов и артиста Сава Драгунчев.

" Не съм взел участие до момента в живота си в подобен цинизъм. Бях податлив да приема младостта, да приема незнанието, само че не мога да си обясня съществуването на това място без опит и опция да познаваш кухнята и да реализираш тази смяна. В този смисъл за мен това не е смяна, а замяна ", сподели още Донкин и прикани ръководещите да " рестартират " политиките си в културата.

" Сложете на това място този, който в действителност може да направи смяната ", сподели Донкин.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР