Досегашните собственици братя Вълневи вече са финализирали сделката Би Ай

...
Досегашните собственици братя Вълневи вече са финализирали сделката Би Ай
Коментари Харесай

Продадоха BITelevision на продуцента Мирослав Янев


Досегашните притежатели братя Вълневи към този момент са финализирали договорката

Би Ай Ти (BITelevision) - българската телевизия, в която работи Ралица Василева, е продадена, заяви "24 часа ".

Досегашните й притежатели братя Вълневи я продават на продуцента Мирослав Янев.

Първоначалната информация, че малкия екран ще бъде купена от рекламния необут и миноритарен притежател на Би Ти Ви Красимир Гергов, не се удостовери. Той самият отхвърли. "Не е допустимо да я купя, защото съм супервайзер и притежател на Би Ти Ви и това не ми разрешава да закупувам други медии. Пише го.в контракта ми със съдебномедицинска експертиза (мажоритарния притежател на "Би Ти Ви Медия груп " - б.а.). Според него би трябвало да желая позволение от тях, в случай че получавам над 20% от медия. По същия метод и те би трябвало да ме питат, в случай че купуват друга медия у нас ", изясни Гергов.

Телевизия Би Ай Ти бе основана от Нери Терзиева и започва на 14 септември 2015 година Тя има две централи - в София и в Чикаго, и излъчва от двете места. В централата й в Чикаго работи и известната българска журналистка Ралица Василева, която дълги години четеше новините по Си Ен Ен.

Досегашните притежатели на Би Ай Ти са братята Павел и Румен Вълневи, които са родом от Доспат, само че живеят в Съединени американски щати, където имат спедиторска компания с над 1000 камиона. Година преди старта на малкия екран те премествагт диспечерската компания, която ръководи камионите, в София.

Новият притежател на Би Ай Ти Мирослав Янев е работил за тв формати като "Стани богат ", "Семейни войни ", "Столът ", предавани по Нова тв. По-късно живее известно време във Виена. У нас се връща в края на 2010 година, когато става изпълнителен шеф на продуцентската компания MediaPro Entertainment. Тя е част от съдебномедицинска експертиза и работи на румънския пазар от година. Стъпва и у нас с упоритостта да продуцира тв сериали и излъчвания освен за България, само че и за непознатия пазар.

Една от последните изяви на Янев е като продуцент дружно с Асен Блатечки на игралния филм "Бензин ".



Продуцентът Мирослав Янев Кадър: Ютюб

Павел Вълнев изпрати до медиите послание, в което афишира договорката и се прости със феновете:

Уважаеми фенове,

публицисти,

сътрудници,

другари,

Би Ай Телевизия (Bulgarian International Television) към този момент не е мое владеене. Въпреки че постоянно съм гледал на малкия екран като на бизнес план, би трябвало да призная, че се деля с нея с горест. За малко повече от две години тук срещнах хора, които биха били горделивост за всяка международна медия – и публицисти, и фенове. И защото нямам различен бизнес в България, не познавам политиците й, с изключение на тези, които са гостували в Чикаго, претърпявам раздялата като сбогуване с чиста фантазия.

Мечтите обаче мъчно се ръководят отдалече, даже когато са оставени да се реят свободно на пазарния вятър. А пазарът в България е необикновен – телевизионният е концентриран в мейнстрийма, а рекламата е ориентирана натам. Ако осъждам по обстановката в Съединени американски щати, където пребивавам, а и в Европа, за малко време и тук ще се откри, че дребните медии са наложителна част от избора на жителите. Те дават глас на хората отвън статуквото, носят плурализъм и народна власт.

Но към този момент не съм в позиция да разпределям препоръки. Винаги съм правил разлика сред икономическата част на медията и нейното наличие. Няма да намерите човек, от вътрешната страна в Би Ай Ти или извън, който да каже, че в миналото съм се намесил в наличието. Нещо повече – постоянно съм опазвал медията от външна интервенция – политическа или икономическа. Затова хората на Би Ай са свободни. Новият притежател няма да сгреши, в случай че почете и запази свободата и независимостта на екипа. Може би този е методът България още веднъж да се изкачи нагоре по скалата на свободата и независимостта на медиите. Трудно е, само че не и невероятно. Показва го късата история на БИТ до момента. Никоя друга телевизия, тук и по света, не е заемала челно място по доверие на аудиторията единствено за две години.

Благодаря ви за доверието.

За мен и за брат ми Румен беше чест!

Павел Вълнев,

Чикаго, Съединени американски щати

https://www.24chasa.bg/novini/article/6706705

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР