Досега в Слънчевата система са известни над 6300 комети. Има

...
Досега в Слънчевата система са известни над 6300 комети. Има
Коментари Харесай

Целият свят говори за Борисов, който влетя в Слънчевата система отдругаде!

Досега в Слънчевата система са известни над 6300 комети. Има милиони метеорити. И от всички тези обекти, единствено за `Оумуамуа " - червеникав метеорит с форма на пура - се знае, че идва от другаде.

Новото изобретение, оповестено предходната седмица, развълнува астрономите. Една комета на име C/2019 Q4 (Borisov), открита на 30 август от кримския фен астроном Генадий Борисов, има траектория и скорост, които допускат, че това е обект с генезис отвън Слънчевата система, написа Offnews.bg.

Потенциално първата в историята записана междузвездна комета C/2019 Q4 (Borisov). Обектът се движи със скорост 30 километра в секунда по хиперболична траектория с ексцентриситет на орбитата към 3, а наклонът му към равнината на еклиптиката доближава 57 градуса.Credit: Gennady Borisov

Множество телескопи се насочоха към мястото на кометата, с цел да се опитат да извлекат допустимо най-вече информация. В края на предходната седмица бе оповестена първата пълноцветна фотография, показваща присъщото изпускане на газове, както се случва с ледените ядра на кометите, до момента в който се доближават към Слънцето.

А в този момент излизат първите предпечатни документи. Досега два обособени екипа са анализирали кометата - един, който следи цвета на обекта, и различен - неговия набор, с цел да се разбере повече за състава на странното тяло, Работата им занапред следва да бъде прегледана, само че техните открития към този момент са на разположенние на научната общественост.

Още можете да прочетете ТУК!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР