Досега това беше възможно само след PCR изследванеЕвропейската комисия съобщи,

...
Досега това беше възможно само след PCR изследванеЕвропейската комисия съобщи,
Коментари Харесай

ЕК разреши издаването на сертификати след антигенен тест

Досега това беше допустимо единствено след PCR проучване

Европейската комисия заяви, че от през днешния ден в Европейски Съюз става допустимо издаването на Коронавирус документи след осъществяване на антигенно проучване. С смяната ще бъде улеснено издаването на документи на хората, чието заразяване е открито единствено по този метод, написа.

Комисията прецизира, че до момента документи за инфектирани (и преболедували) се издаваха единствено при удостоверение на положението с PCR тест. Занапред данните от бързите антигенни проучвания ще бъдат приравнени с PCR, когато са направени в лаборатория и са от производител, включен в съответните описи на Европейски Съюз, предава кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Брюксел Николай Желязков.

Ще се признават със задна дата данните от антигенни проучвания, направени след 1 октомври предходната година. Европейска комисия прецизира, че решението е обвързвано с оценката на учените и цели облекчение на системата за проучвания, натоварена от покачвания брой инфектирани поради разпространяването на Омикрон. Коронавирус документите на Европейски Съюз са предопределени за пътувания в Общността и притежателите на годен документ следва да не бъдат подлагани на спомагателни условия за прекосяване на границите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР