Досега се смяташе, че женският оргазъм, за разлика от мъжкия,

...
Досега се смяташе, че женският оргазъм, за разлика от мъжкия,
Коментари Харесай

Ново любопитно откритие за женския оргазъм

Досега се смяташе, че женският оргазъм, за разлика от мъжкия, няма биологична функционалност, с изключение на, несъмнено, да носи наслаждение. Изследователи от Съединени американски щати обаче са открили, че в миналото оргазмът при дамите непосредствено е провокирал овулация по време на секс, само че в хода на еволюцията тази специфичност е изчезнала, написа " Популярная механика ", представено от kanal3.bg.

При някои животни (зайци, котки, порове, камили) въпросната специфичност към момента е непокътната - овулацията при женските настава непосредствено по време на сексуален акт. При хората обаче, както при всички примати, овулацията предстои на постоянен цикъл, който при дамите е към 28 дни.

" Някога, в по-ранните стадии на еволюционното развиване, освобождението на зряла яйцеклетка от яйчника е предизвикано вследствие на оргазъм по време на секс. Тоест, кулминационната точка в половия акт при актуалните дами може да се смята за нещо като еволюционна светиня ", означават учените от Йейлския университет.

Изследователите изясняват, че невроендокринният инстикт, какъвто съставлява женският оргазъм, е прекомерно комплициран механизъм, с цел да няма характерна биологична функционалност. Проучването им може да даде насоки и за подпомагането на дами, които имат избрани проблеми с приемането на наслаждение по време на сексуален акт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР