Досега се считаше, че е най-добре за новозапознали се партньори

...
Досега се считаше, че е най-добре за новозапознали се партньори
Коментари Харесай

Учени съветват: Правете секс още на първата среща

Досега се считаше, че е най-добре за новозапознали се сътрудници да пристъпят към секс след третата си среща. Но американски и израелски учени опровергават тази рекомендация, откакто откриха, че е добре да се пристъпи към фамилиарност още при първия контакт, написа в. " Метро ".

Таблоидът цитира проучване на психолози от университета в Рочестър и на техни израелски сътрудници от Научния център в Херцлия. Те стигнали до извода, че половото привличане играе основна роля при оформянето на постоянни партньорски двойки. " Сексът задълбочава прочувствената обязаност сред непознати ", твърди един от създателите на проучването Гурит Бирнбаум. Според нея това се отнася за сътрудниците както от женски, по този начин и от мъжки пол.

По време на проучванията били направени проби с хетеросексуални доброволци от двата пола, които трябвало да открият контакт във възбудено положение. За задачата били употребявани сублиминални еротични сигнали. Имало и контролна група, която не била подложена на сходен метод.

Доброволците, с " задействани " полови системи показвали повече грижовност и съпричастност при осъществяването на поставените задания.Изследователите са на мнение, че неврологичните тласъци, отговарящи за половото предпочитание, също касаят и прочувственото привличане. От еволюционна позиция родителите, които са тясно прочувствено ангажирани, са имали по-добри шансове тяхното потомство да оцелее, спрямо останалите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР