Досега са продадени 221 300 електронни винетки на обща стойност 15

...
Досега са продадени 221 300 електронни
винетки на обща стойност 15
Коментари Харесай

Над 220 хил. е-винетки са продадени до момента

Досега са продадени 221 300 електронни винетки на обща стойност 15 016 090 лв..

От тях 135 008 са електронните винетки за леки коли и теглените от тях ремаркета, а 86 292 са винетките за камиони и тирове.

Напомняме, че от 1 януари 2019 година няма годишни винетки за тежкотоварни автомобили, поради предстоящото въвеждане на тол за изминато разстояние от 16 август 2019 година Най-дългосрочната винетка за камионите сега е месечната и цената й е от 80 до 174 лева в зависимост от типа на тежкотоварното моторно транспортно средство.

Пик на продажбите на електронни винетки за леки коли се чака в края на януари, когато изтичат годишните стикери на множеството водачи.

Е-винетки могат да се купуват от интернет страниците bgtoll.bg и vinetki.bg, мобилното приложение BGTOLL, в регионалните пътни управления, от към 250 терминала за самотаксуване в цялата страна и на граничните контролно-пропускателни пунктове, на касите и на уеб страницата на мобилния оператор А1, в пощенските клонове и в офисите на Easy Pay и в бензиностанциите ОМВ и "Лукойл ”. За ползване на републиканската пътна мрежа е нужна винетка.

Водачите с хартиени винетки би трябвало да са спокойни – стикерите им важат до изтичане на тяхната годност, само че трябва да останат залепени на предното стъкло на автомобила.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР