Досега регистрацията беше възможна само в Бюрата по трудаРегистрацията на

...
Досега регистрацията беше възможна само в Бюрата по трудаРегистрацията на
Коментари Харесай

Пускат електронна услуга за безработни

Досега регистрацията беше допустима единствено в Бюрата по труда

Регистрацията на безработни може да става изцяло по електронен път
(снимка: CC0 Public Domain)

Държавна организация „ Електронно ръководство ” пусна нова електронна услуга за безработни жители, създадена взаимно с Агенцията по заетостта. Услугата разрешава приемане на заявки и регистрация на търсещи работа лица.

На уеб страницата на услугата жителите могат по електронен път да декларират регистрация като търсещи работа, което до момента беше допустимо единствено с физическо посещаване на Бюро по труда по непрекъснат адрес.
още по тематиката
След регистрация информацията служебно се предава на Националния застрахователен институт (НОИ), където с решение се дефинира цената на предоставяните помощи. Чрез Системата за несъмнено електронно връчване Национален осигурителен институт уведомява лицето, подало заявката.

Така се осъществя още една електронна административна услуга „ от край до край ”, която дава опция за цифрово другарство сред жителите и администрацията.

През 2019 година на гише в Бюрата по труда в страната са били подадени 303 019 заявки за безработица, прецизираха от ДАЕУ и приканиха жителите да останат вкъщи и да работят и поддържат връзка онлайн.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР