Досега през тази година компанията е идентифицирала повече от 400

...
Досега през тази година компанията е идентифицирала повече от 400
Коментари Харесай

Паролите на 1 млн. потребители на Facebook могат да бъдат откраднати

Досега през тази година компанията е идентифицирала повече от 400 злонамерени приложения, пригодени за смарт телефони, задвижвани от програмен продукт на Apple или Android и налични в магазините за приложения на Apple и Гугъл, съобщи по време на брифинг шефът на отдела за битка със заканите Дейвид Агранович.

" Тези приложения са включени в Гугъл Play Store и Apple App Store и са маскирани като фоторедактори, игри, VPN услуги, бизнес приложения и други помощни стратегии, с цел да подмамят хората да ги изтеглят ”, съобщи Meta в обява в блога си.

Според екипа по сигурността на Meta приложенията постоянно изискват от хората да влязат с информацията от профила си във Фейсбук, с цел да употребяват обещаните функционалности, като при въвеждането им крадат потребителски имена и пароли. " Те просто се пробват да подмамят хората да вкарат информацията си за вход по метод, който разрешава на хакерите да получат достъп до профилите им ”, сподели Агранович за приложенията. " Ще уведомим един милион консуматори, че може да са изложени на тези приложения. Това не значи, че те са били компрометирани ”, добави той.

Повече от 40 % от изброените приложения на Meta са свързани с способи за редактиране или манипулиране на изображения, а някои от тях са толкоз елементарни на пръв взор, колкото потреблението на смарт телефоните като фенерчета.

Meta съобщи, че е споделила откритото с Apple и Гугъл, които управляват какво се предлага в съответните им магазини за приложения и предложенията за инспекция на всеки от тях. Apple не отговори на въпросите дали е подхванала дейности против някое от приложенията, които Meta смята за злонамерени. Гугъл обаче съобщи, че множеството от приложенията, които Meta е маркирала, към този момент са били разпознати и отстранени от магазина Play посредством нейните лични системи за инспекция.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР