Досега през 2023 г. са откраднати над $20 милиона, тъй

...
Досега през 2023 г. са откраднати над $20 милиона, тъй
Коментари Харесай

Откраднатите чрез хакове криптовалути са значително по-малко спрямо 2022 г.

Досега през 2023 година са откраднати над $20 милиона, защото злонамерените лица не престават да се насочват към уязвими DeFi платформи.

Сред последните офанзиви са тези против мрежата Platypus Finance, dForce и Orion. Повечето офанзиви през 2023 година са свързани с проблеми в логиката на протоколите. Данните от DeFiLlama демонстрират мащаба на тези вреди като множеството от офанзивите се реализират посредством компрометирани частни ключове.

Като цяло загубите от този тип офанзиви са със доста по-малка стойност от миналогодишните. За съпоставяне от началото на 2022 година до края на февруари са откраднати към $490 милиона спрямо $21.4 милиона за същия интервал от време от 2023 година

Атаките с флаш заеми към момента биват доста публикувани през последните седмици, което демонстрира, че това продължава да бъде съществена накърнимост в DeFi бранша. DeFi офанзивите евентуално няма да намалеят и даже може да се усилят. Това е по този начин, тъй като злонамерените лица се насочват към други способи и по-популярни браншове като да вземем за пример незаменяеми токени (NFT).

Хакерските офанзиви към NFT зачестяват напоследък. Злонамерените лица се стремят да се възползват от потребителите, които са се насочили към този бранш вследствие на неочакваната му известност.


 


През 2022 година бяха осъществени няколко огромни офанзиви, като съгласно Chainalysis са били откраднати близо $4 милиарда. Това е най-високата годишна стойност до момента и е индикация, че този „  продължава да се развива. Дали обаче тази наклонност ще продължи и през 2023 година е рано да се каже.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР