Досега не бях чува някой държавен бюджет по света да

...
Досега не бях чува някой държавен бюджет по света да
Коментари Харесай

Боян Дуранкев: Не бях чува бюджет да е антипандемичен, липсва Горанов

" Досега не бях чува някой държавен бюджет по света да е антипандемичен ", сподели пред БНР икономистът проф., учител в УНСС, в коментар на подготвяния държавен. Той добави, че към този момент са минали 7 месеца от пандемията, а отново ръководещите са се оказали неподготвени.
Според него този бюджет почива на неточна диагностика на положението на българската и европейската стопанска система сега.
 Александър Маринов: Нахална и глупава неистина е, че бюджетът е бил координиран с президента Александър Маринов: Нахална и глупава неистина е, че бюджетът е бил координиран с президента
" Това е една нахална и глупава неистина. Дори и студентите знаят, че президентът е на края на процедурата, когато бюджетът е признат. Бюд...
" Бих споделил, че ми липсва (бивш министър на финансите в актуалното държавно управление на Бойко Борисов - б.р.). Той щеше някои ограничения да ги прокара по-твърдо и да спе това безсистемно предизборно харчене ", разяснява професорът и добави, че и във времената на не е имало такова харчене.
По думите на икономиста всички политически партии публично, а ГЕРБ импровизирано работи в тази посока - работят по линия на това да се завоюват изборите, " в това число посредством директни, а не както различен път посредством косвени насърчения в деня на изборите ".
Проф. Дуранкев акцентира, че върху бюджета има тежък отпечатък на предизборната акция на ръководещите от ГЕРБ и " Обединени патриоти ".
" Досега постоянно по този начин се е предписание - всички държавни управления преди избори отваряха хазната ", уточни той и акцентира, че раздаването на пари на калпак не е дейно и " не подбутва стопанската система ", което е една от главните задания в условия на рецесия.
 Милен Велчев: Предизборните обществени разходи, не носят положителни резултати за създателите им Милен Велчев: Предизборните обществени разходи, не носят положителни резултати за създателите им
Всеки бюджет може да бъде подложен на критика. Просто той толкоз всеобхватно контролира страната всяка година, че недостатъци могат да му се намерят....
Икономистът очерта прогноза, съгласно която към края на 2022-ра година, в случай че е победена пандемията до тогава, България ще се върне към равнището на 2019-а година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР