Досега мисионерите на мормоните имаха право само да използват телефонни

...
Досега мисионерите на мормоните имаха право само да използват телефонни
Коментари Харесай

Мормоните-мисионери вече имат право на седмични видео разговори със семействата си

Досега мисионерите на мормоните имаха право единствено да употребяват телефонни позвънявания или видео чатове, с цел да поддържат връзка със фамилиите си по Коледа и Деня на майката. След това те трябваше да разчитат на е-поща или обичайни писма. Отсега нататък ще им е по-лесно да поддържат връзка.
Църквата към този момент разрешава на мисионерите да се обаждат, да изпращат текстови известия или да употребяват видео чат със фамилиите си всяка седмица в деня си за подготовка (на процедура, тяхната почивка), а освен два пъти годишно. Тя също по този начин ги предизвиква да се свързват с околните си и на други празници.

Все още обаче има ограничавания и отвън графика. Църквата желае мисионерите да са тези, които първи стартират всевъзможни диалози и ги моли да употребяват „добра преценка“ за дължината на диалозите и онлайн чатовете. Освен това им се споделя, че би трябвало да се преценяват с това, по какъв начин това се отразява електронната връзка на техните мисионерски спътници.

Църквата непосредствено изяснява за какво разхлабва разпоредбите: разширените връзки би трябвало да оказват помощ на фамилиите да поддържат връзка и да дадат подтик на мисионерите, които се усещат носталгично. Индиректно, това е и самопризнание, че информационните технологии са се трансформирали – има цяло потомство мисионери, които към този момент са израснали със смарт телефони и могат да предпочетат видеоповикване вместо имейл.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР