Досега лъгали ли сме някога“? Tака държавният главен здравен инспектор

...
Досега лъгали ли сме някога“? Tака държавният главен здравен инспектор
Коментари Харесай

Ангел Кунчев запита: Досега лъгали ли сме някога?

„ Досега лъгали ли сме в миналото “? Tака държавният основен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев стартира изявлението си в утринния блок на Българска национална телевизия.
По думите му при толкоз умряли хора, да има такива хора, които да настояват, че я го има вируса, я го няма, е такава дива безнаказаност. До такава степен яхнаха вълната обособени персони, само че хората виждат всичко, те могат да си създадат и ние сме длъжни да споделяме истината. Истината е цифри и тя не може да бъде измислена, уточни Кунчев.
 Доц. Кунчев: Пикът на епидемията ще настъпи в идващите 2-3 седмици Доц. Кунчев: Пикът на епидемията ще настъпи в идващите 2-3 седмици
" Данните за разпространяването на ковид са неприятни и нарастването е доста, само че това не е изненада, тъй като го следим в Европ...
Представете си да не приказваме за ковид и да не даваме информация, добави здравният контрольор.
Ангел Кунчев изясни, че всичко, което дойде в България като ваксини  се използва в границите на 3-4 дни. След кацането на самолета и идването на тира в границите на среднощ колите на РЗИ-тата идват, взимат имунизациите и на идващия ден стартират да работят с тях, означи той. Постепенно порастват количествата на „ Пфайзер “,  на „ Модерна “ и не престават да идват количества на „ Астра Зенека “. Вече минахме 400 000 направени дози, и в случай че има постоянни доставки още при започване на април ще достигнем 500 000 направени дози. Ние сме в положение да създадем 40-50 000 имунизации на ден, регистрира Кунчев.
Той добави, че откакто има заключенията на специалистите за имунизациите, не би трябвало да има страхове. Започват последователно страховете да се преодоляват и хората стартират да търсят имунизациите, посочи доцент Ангел Кунчев. Той няма данни за умрял човек, ваксиниран против COVID-19.
Няма по какъв начин всички смъртни случаи да бъдат свързани с имунизацията, настоя Кунчев и добави, че доказателствата могат да се създадат с доста деликатни изследвания. Ако има протоколи от направена аутопсия – това е най-сигурният метод.
„ COVID-19 e много подло заболяване и доста многолико. То не е заболяване на горните дихателни пътища и на белия дроб, а то е заболяване на дребните кръвоносни съдове “, предизвести Кунчев.
 Кунчев: Проследяваме развиването на антителата при имунизираните Кунчев: Проследяваме развиването на антителата при имунизираните
Разработен е специфичен проект за следене на развиването на антителата при имунизираните. Планът ще проработи напълно скоро и ще обхване...
Здравните власти  нямат предпочитание да пишат COVID-19 на хора умряли от друго нещо. Ние сме страната с най-леки ограничения и в никакъв случай няма случаи всички да бъдат удовлетворени, посочи Кунчев и дефинира решението на министъра на стопанската система Лъчезар Борисов за огромните магазини като неправилно.
Той уточни, че всички решения се трансформират на ограничения въз основата на заповед, подписана от министъра на опазването на здравето. Решенията са доста сложни, тъй като търсим салдото. Пълно закриване ще повлияе, ще смъкнем малко случаите, само че въпросът е каква е цената, посочи Ангел Кунчев.
Зала " Арена Армеец “ постоянно може да се трансформира в полева болница, само че към този момент не е нужно.
Кунчев запита в коя страна не се взимат политически решения с ограниченията? Експертите са за това да убеждават, да дават решения и разновидности, а политиците са тези, които вкарват ограниченията, даде да се разбере той.
По отношение на идните парламентарни избори, Кунчев съобщи, че няма аргументи за отсрочване на изборите. Ако изборите се проведат по този начин, както планува изборният протокол, който е много обстоен, не крият заплаха и риск, увери Кунчев.
 Доц. Кунчев предвижда по кое време ще стартира имунизирането на всички искащи Доц. Кунчев предвижда по кое време ще стартира имунизирането на всички искащи
Само тази доставка в този момент е съкратена на половина. Очакваме през февруари да получим отплата с повече от контрактуваните доставки. През...
Прочетете още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР