Досега говорим само за ниски резултати, а днес видяхме, че

...
Досега говорим само за ниски резултати, а днес видяхме, че
Коментари Харесай

Министър Цоков: За да имаме добро образование, ни трябват добре платени учители

Досега приказваме единствено за ниски резултати, а през днешния ден видяхме, че в българското обучение има и деца, които лидират със своето присъединяване освен с ученето и усвояването на умения, само че и в разнообразни надпревари, олимпиади, публични действия и така нататък Това обаче не може да се случи без добре платени и готови учители. Затова и другата радостна вест от през днешния ден е, че началната заплата на преподавател ще бъде 1709 лв.. Това съобщи пред публицисти министърът на образованието и науката проф., съобщи кореспондент на.

„ Важното е, че това индексиране на заплатите влиза в действие със задна дата – от 1-ви януари 2023 година, и е изчислено на 125% от междинната работна заплата към декемри 2023 година “, изясни още министър Цоков.

Просветният министър заяви, че към този момент стартира подготовка по Бюджет 2024 и посочи, че през септември ще станат ясни главните параметри във връзка с заплатите, касаещи експертите и учебните шефове.

Проф. Цоков акцентира, че в българското обучение към момента има качество, изтъквайки най-много учениците, които са упорити в своята подготовка и в своето личностно развиване. Той въпреки всичко означи, че е образувана работна група, която сега изследва стандарта и ръководството на качеството на образованието у нас, като чака от тях да го срещнат с резултатите и какво би трябвало да бъде променено.

Образователният министър показа пред медиите също по този начин, че задачата на МОН не е да издава нови учебници, а да внесе една по-стойностна смяна в образователната стратегия.

Не желаеме да издаваме нови учебници, желаеме да отпадне фактологическата трудност от учебниците и образователните стратегии да се олекотят. Нашата упоритост е да имаме една по-стойностна смяна в образователната стратегия, с повече интердисциплинарност на образователното наличие, а освен възпроизвеждане на познания, разяснява министър Цоков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР