Досега бяха свикнали да приемаме Opel Zafira като семеен миниван,

...
Досега бяха свикнали да приемаме Opel Zafira като семеен миниван,
Коментари Харесай

Opel Zafira претърпя трансформация

Досега бяха привикнали да одобряваме Opel Zafira като фамилен миниван, само че моделът претърпя много странна промяна и новото му потомство се трансформира в по-голям пътнически бус. До огромна степен той повтаря появилите се по-рано на пазара Citroen SpaceTourer, Peugeot Traveller и Toyota ProAce Verso, като е получил добавка Lite към името си.


Всъщност, до момента този модел беше прочут като Opel Vivaro и представляваше вариация на Renaut Trafic. Преминаването на немската марка към концерна PSA обаче докара до смяна освен в названието, само че и в сегмента, в която към този момент попада моделът.
От машините на Citroen, Peugeot и Toyota новият Opel се отличава най-много по оформлението на предницата, където има нови светлини и решетка на радиатора. В салона разликата е само в емблемата на кормилото. Както и „ роднините” си, Zafira Lite се предлага в три разновидността на дължина – 4,6, 4,95 и 5,3 метра. Базовият вид е с два реда седалки, а за двата по-големи се предлага като алтернатива и трети ред. Общият брой места може да доближи 9.


Като съоръжение Zafira Life не се отличава от другите три модела. Списъкът с варианти включва кожен салон, стъклен покрив, електрическо отваряне на вратите и доста друго. Гамата мотори не предлага изненади. Както и останалите ванове на PSA в Европа, и този е оборудван с турбодизели – 1,5-литров (105 или 125 к.с.) и 2,0-литров (150 и 180 к.с.). Ше има и версии със задвижване на четирите колела, които ще се създават от френската компания Dangel, а през 2021 година ще излезе и вид единствено на ток.


Освен под марата Opel новата Zafira Lite ще се предлага и като Vauxhall за английския пазар. Любопитното е, че и двете версии – за Европа и за Обединеното кралство, ще се вършат в завода в Лутън (Англия), където до момента се произвеждаше фамилията Vivaro.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР