Досега България е върнала със самолети обратно близо 3000 афганистанци,

...
Досега България е върнала със самолети обратно близо 3000 афганистанци,
Коментари Харесай

България е върнала със самолети близо 3000 афганистанци, дошли нелегално у нас

Досега България е върнала със самолети назад близо 3000 афганистанци, пристигнали незаконно у нас, заяви министър-председателят Бойко Борисов пред български публицисти след постоянното съвещание на Европейския съвет в Брюксел. 
 Всички от ЕНП се извинили на Борисов за реакциите след убийството на Виктория Маринова
Изказах терзание, че големият миграционен напън сега върху България идва от гръцката граница, посочи Борисов.

Не можем да приказваме за вторично систематизиране на мигрантите, преди да сме решили въпроса с външните граници. Всяка една страна може да се оправи, подпомагана от Европейски Съюз, безапелационен е министър председателят.

Той уточни, че пред водачите е изброил най-важните условия за разрешаване на казуса с миграцията - да има политическа воля, да се вземат ограничения за ограничение на достъпа с техника и гранични екипи, да се приоритизират споразуменията с трети страни и при нужда да се провиснал средства за опазването на границите на Европейски Съюз, както беше направено за България през 2016 година

„ На базата на тези неща - тогава към този момент може да приказваме за взаимност и вторично систематизиране. В момента главният поток от мигранти, които заливат Европа, минават през Гърция. България се оправя прелестно с този проблем и всички го признават ", твърди Борисов.

Той заяви, че му следва аудиенция в Египет, където ще разиска тематиката за миграцията с президента Абдел Фатах Сиси.

На съвещанието на Европейския съвет в Брюксел беше разисквана и тематиката за климата. Пред участниците в Съвета българският министър-председател е настоял в протокола за идната среща в Катовице да се запишат договорености, които имат директно отражение върху енергийната ни сигурност:

„ Настоях да се запише опазване на договорната цел от 40% до 2030 година, недопускането въобще на проверка на рамката, недопускане повишение на финансовите задължения на Европейски Съюз към разрастващите се страни. Те са наши другари, само че в края на краищата ние да плащаме, по тази причина ми се вижда погрешно ", добави министър председателят Борисов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР