Досъдебното производство за взрива в блок 302 във варненския кв.

...
Досъдебното производство за взрива в блок 302 във варненския кв.
Коментари Харесай

Апелативната прокуратура - Варна взе на специален надзор делото за взрива във Варна

Досъдебното произвеждане за гърмежа в блок 302 във варненския кв. „ Владиславово “ е взето на специфичен контрол от Апелативната прокуратура във Варна, оповестяват от обвиняването.

С предписание на административния началник на Апелативната прокуратура - апелативен прокурор е избран прокурор, на който е била разпределена кореспонденция №47 от 2020 година Той ще оказва методическа помощ при следствието и ще следи за срочност и качествено следствие.

Прокуратурата с нови разкрития за гърмежа, породен от Веселин Димитров

Досъдебното произвеждане за гърмежа е взето на специфичен контрол, защото се отличава с фактическа и правна трудност и особена значителност и интерес. За разпореждането на апелативния прокурор е известен наблюдаващият прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

Както към този момент е известно, при гърмежа с следващ пожар починаха 53-годишна жена и 66-годишният Веселин Димитров, който е обитавал ап. 24 във вход 3 на блок 302 в кв. „ Владиславово “. ДНК-експертиза, чието умозаключение излезе късно през вчерашния ден, потвърждава, че откритите овъглени тела в двата най-пострадали жилището са техни. Димитров е трябвало да напусне ап. 24, защото е имало издадена заповед за незабавна отбрана от домашно принуждение след сигнал на дамата, с която живеел на фамилни начала. От гърмежа са нанесени и обилни материални вреди на други жилища и паркирани коли. Пострадаха 7 души, от които три деца. Заради обгазяване им от огромния пожар те бяха настанени за лекуване в болница.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР