Досъдебното производство за смъртта на 9-годишния Стефчо от добруджанското село

...
Досъдебното производство за смъртта на 9-годишния Стефчо от добруджанското село
Коментари Харесай

Разследват причиняване на смърт по непредпазливост за 9-годишният Стефчо от Кардам

Досъдебното произвеждане за гибелта на 9-годишния Стефчо от добруджанското село Кардам е по член 122 от Наказателния кодекс – причиняване на гибел по несъобразителност. Отпаднала е предходната версия за склоняване към самоубийство.
Това сподели на брифинг наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура – Генерал Тошево Йорданка Чанева. Предстои да бъдат направени разбори на медицинските епикризи, които да изяснят можело ли е детето да бъде избавено при своевременна лекарска интервенция. Разследва се и по какъв начин е добита отровата против гризачи.
Засега е изрично открито от специалисти от ВМА, че гибелта на момченцето е резултат от натравяне с фосфин, който се отделя от алумниевия фосфит. В непосредственост до леглото на Стефчо са открити 1,6 грама от мощно токсичното вещество. Таблетките били пъхнати в дупка в стената и замазани, а мократа среда е предизвикала отделянето на отровния газ. Окръжният прокурор на Добрич Златко Тодоров се базира на научни данни, съгласно които за настъпване на гибел са задоволителни от 30 до 60 минути деяние на фосфин, а детето е било изложено в границите на 12-14 часа на въздействието на отровата.
Със сходни признаци като умрялото си братче са били и двете девойки, настанени в Университетска болница „ Света Марина “ във Варна. Освен Стефчо, фамилията има още пет деца. Всички към този момент живеят в къщата на свои съседи, предоставена им от притежателите на парцела, защото там има по-добри битови условия.  
Малкият Стефан умря на 28 октомври и повода за гибелта му дълго беше мистерия за медиците, още повече, че и две от сестрите му бяха признати в тежко положение във варненската „ Св. Марина “. Другите три деца от фамилията бяха настанени за наблюдаване в болничното заведение в Добрич.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР