Досъдебното производство за намерения вчера труп в гора край Смолян

...
Досъдебното производство за намерения вчера труп в гора край Смолян
Коментари Харесай

Първи данни за убийството край Смолян

Досъдебното произвеждане за планове през вчерашния ден мъртвец в гора край Смолян на незнаен мъж е за съзнателно ликвидиране . Лицето му е било нахапано от диви животни и поради настъпилите трупни разложения не може да се разпознава посредством лицево различаване, заяви зам.-окръжният прокурор на Смолян Недко Симов.
По сигнал на жител през вчерашния ден към обяд бе открит мъртвец на мъж към 40 години в местността " Пещерско бърце " край Смолян, покрай разклона за селата Турян и Пещера. Той бил затрупан с клони от дървета .
При първичния оглед не са били открити следи от принуждение. При повторния оглед в отделението по правосъдна медицина на МБАЛ – Смолян, също не са открити следи от принуждение. Назначена е по делото тройна съдебно-медицинска експертиза.
„ При осъществената аутопсия движимостите лица откриват повода за гибелта. Това, което те са разкрили, е строшаване на подезичната кост. Причината за гибелта е асфикция или задушаване . Вещите лица откриват, че повода е насилствена гибел “, заключи Симов.
Той заяви, че са снети са пръстови отпечатъци от умрелия и е назначена дактилоскопна експертиза. „ На този стадий не може да бъде осъществено лицево различаване, защото вследствие на престояването в гористата околност е имало нахапване от диви животни по главата и след това от настъпилите трупни разложения не е допустимо да се направи идентификация на натрупа с лицево различаване. Имаме насоки и работим, изчакваме да ни дадат резултатите от дактилоскопната експертиза. Ако тя не даде резултат, ще пристъпим към ДНК-експертиза за определяне самоличността на потърпевшия “, добави зам.-окръжният прокурор.
Към момента са разпитани очевидци. Разпитите не престават и все още. Извършено е претършуване и изземване от помещение в гр. Смолян. Предстои осъществяването на други претърсвания в други обитаеми места.
Според движимостите лица се касае за мъртвец, прокиснал към 15-20 дни .
„ Продължават оперативно-издирвателните мероприятия и процесуално-следствените дейности както за определяне самоличността на лицето, по този начин и на възможните причинители. През последните няколко дни не е оповестено изчезнало лице на територията на регионалната дирекция на Смолян. Ще се създадат информации в базата данни на територията на цялата страна. Работим по всевъзможни версии, не изключваме никоя “, заяви основен контрольор Костадин Бундов – шеф на районно управление (на МВР) - Смолян.
Той добави, че е образуван е екип от проверяващи служители на реда, които взаимно с оперативните служащи не престават следствието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР