Досъдебното производство на Районната прокуратура във Варна за 25-те контейнера

...
Досъдебното производство на Районната прокуратура във Варна за 25-те контейнера
Коментари Харесай

Апелативна прокуратура - Варна с последни данни за 25-те контейнера с боклук от Италия

Досъдебното произвеждане на Районната прокуратура във Варна за 25-те контейнера от Италия, съдържащи боклуци, е взето на специфичен контрол от Апелативната прокуратура във Варна.

Това се случи в осъществяване на предписание на основния прокурор на Прокуратурата на Република България Иван Гешев досъдебни производства за закононарушения, свързани с ръководството на боклуци не по открития ред и преместването им през границите на страната според условията на Закона за ръководство на отпадъците и Закона за околната среда и водите, да бъдат взети на специфичен контрол. Апелативният прокурор на Варна дефинира контролен прокурор от Апелативната прокуратура, който ще оказва методическа помощ и ще следи за срочното и качественото осъществяване.

Гешев разпореди специфичен контрол за закононарушенията срещу здравето и околната среда

Досъдебно произвеждане по член 353г, алинея 1 от Наказателния кодекс се управлява Районната прокуратура във Варна и е формирано във връзка пристигнали на пристанище Варна-запад 25 контейнера от Италия. Изпращач на контейнерите, чието наличие е заявено като пластмасови боклуци и каучук, е италианката компания „ Дентиче пантелоне “ от град Салермо. Това е същата компания, внесла отпадък, който бе открит в Плевен.

Получател на стоката е българската компания „ Блацион “ ООД от София. Тя има в предмета на активността си предпазване и преправка на боклуци. Ще се извърши инспекция дали компанията има лиценз за тази активност. Пристигналите контейнери са складирани на пристанище Варна-запад. Те са с режим на краткотрайно предпазване до 90 дни. След приключването на периода за краткотрайното предпазване контейнерите са били отворени в наличието на представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда, наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура във Варна, митница и Министерство на вътрешните работи. Оказва се, че съдържат разнородни боклуци и че не са превозени както се изисква по закон – във вакуумирани бали.

Прокуратурата с детайлности за арестувания противозаконен отпадък от Италия във Варна

Действията по следствието не престават, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР