Досъдебното производство е за причиняване на смърт по непредпазливост поради

...
Досъдебното производство е за причиняване на смърт по непредпазливост поради
Коментари Харесай

Разследват смъртта на ловеца, затрупан от свлачище в хижа

Досъдебното произвеждане е за причиняване на гибел по несъобразителност заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или друга правнорегламентирана активност, представляващи източник на нараснала заплаха, оповестиха от държавното обвиняване.

Инцидентът стана на 2 декември към 16 ч., в местността “Римски мост “ край село Долен. В ловнния дом на локалната ловна тайфа, осем ловци били затиснати от свлекла се земна маса от близкия склон , която разрушила стените на постройката и предизвикала телесни повреди на трима от тях, намиращи се вътре в постройката. 62-годишният Красимир Боюклиев е умрял вследствие на получените контузии. Другите двама потърпевши са превозени в болничното заведение в Кърджали.

Разследването е почнало с осъществяването на неотложни следствени дейности – оглед на местопроизшествието, само че заради извънредно тежките метеорологични условия и заради заплаха за живота и здравето на хората, извършващи процесуалните дейности, огледът е преустановен и следва осъществяването на обстоен подобен при естествени и безвредни условия.

По делото е осъществена аутопсия на натрупа на починалия и е назначена правосъдно –медицинска експертиза, както и химическа експертиза.

Предстои назначението на сложна инженерно-техническа и строителна експертиза, която да откри, дали са спазени техническите наставления при реализирането на градежа на ловния дом.

Предстои осъществяването на разпити на очевидци и събирането на писмени доказателства за статута на постройката, като при положение, че тя се окаже противозаконна, ще бъдат известени съответните способени органи за предприемане на дейности по подготвеност.

Кметът на село Долен Здравко Благоев съобщи пред Дарик, че починалият Красимир се е пенсионирал неотдавна, като близо 10 години работил като водач в градския превоз в София. Двамата били съученици, а кметът го помни като доста добър човек.

"От първи до осми клас сме учили дружно, ето по какъв начин ориста го докара да отиде да си пийне с другари и там да откри гибелта си ", добави Здравко Благоев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР