Досъдебно производство за неспазване на задължителна карантина от 60-годишен мъж,

...
Досъдебно производство за неспазване на задължителна карантина от 60-годишен мъж,
Коментари Харесай

Казанлъчанин наруши карантината си

Досъдебно произвеждане за неспазване на наложителна карантина от 60-годишен мъж, който неотдавна се е завърнал в България от чужбина, образува Районна прокуратура - Казанлък. Установено е, че на 18 март в Казанлък той е нарушил ограниченията, издадени срещу разпространяването или появяването на заразна болест по хората по отношение на усложняващата се епидемиологична конюнктура, обвързвана с разпространяването на COVID-19, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.
Казанлъчанинът не е извършил задължението да не напуща дома си, където е показал, че ще обитава в наставления период за карантината. Деянието е осъществено по време на изключително състояние, което съставлява закононарушение по член 355, алинея 2, пр.3 по отношение на алинея 1 от Наказателния кодекс (НК).            
Делото за неспазването на карантината е взето под специфичен контрол от Апелативна прокуратура - Пловдив, според заповед на основния прокурор. Неспазването на карантинния интервал от 14 дни, постановен от Регионалната здравна ревизия (РЗИ), може да докара до наказване отнемане от независимост до 5 години и санкция от 10 хиляди до 50 хиляди лв..
Още по тематиката четете и в нашия блог
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР