Досъдебно производство, свързано с президента Румен Радев, е мотивирало главния

...
Досъдебно производство, свързано с президента Румен Радев, е мотивирало главния
Коментари Харесай

Иван Гешев: Изпратих питане към КС за президента заради досъдебно производство


Досъдебно произвеждане, обвързвано с президента Румен Радев, е стимулирало основния прокурор Иван Гешев да насочи искане до Конституционния съд (КС), който да уточни до каква степен се простира имунитетът на президента, оповестява Lex.bg.

Гешев изясни, че прокурори са му изпратили дело, в което видели учредения за пояснение на Конституцията, по отношение на имунитета на президента.

„ Единственото, което мога да кажа е, че ми е изпратено досъдебно произвеждане от наблюдаващите прокурори. Те са видели в това досъдебно произвеждане данни, които пораждат неясноти в наредбата на член 103 от Конституцията и са ми изпратили това досъдебно произвеждане с оглед моите пълномощия да сезирам Конституционен съд. Това, което съм направил, откакто съм се срещнал – съм установил, че в действителност има такива учредения и документално съм ги изложил в настояването си до Конституционния съд “, сподели основният прокурор.

В самото публично оповестено искане за тълкувателно решение се твърдеше, че то не е обвързвано с съответни дейности на президента - изказване, което влиза в несъгласие с днешните думи на Иван Гешев.

Той съобщи, че не се е срещал с президента, откакто беше оповестено питането през вчерашния ден.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР