Досъдебно производство срещу лекар, причинил смърт на жена след грешна

...
Досъдебно производство срещу лекар, причинил смърт на жена след грешна
Коментари Харесай

Досъдебно производство срещу лекар, причинил смърт на жена след грешна диагноза

Досъдебно произвеждане против доктор, предизвикал гибел на жена след неверна диагноза, оповестиха от Апелативна прокуратура-Велико Търново.
Окръжна прокуратура-Габрово образува досъдебно произвеждане за породена гибел на 72-годишна жена, в резултат на лекарска немарливост проявена от дежурен доктор от Спешна помощ въз основа на резултатите от осъществена инспекция след самосезиране на прокуратурата от локални и национални медии, и сигнал на околните на умрялата.
Образуваното произвеждане, въз основа на данните от осъществена предварителна инспекция, по сигнал на околните и самосезиране на прокуратурата от публикуваната в общественото пространство информация за гибелта на жена, умряла от солиден инфаркт с сложена диагноза гастрит.
Според изказвания на шефа на Център за незабавна здравна помощ в Габрово, лекарят е бил освободен заради несправяне с работата.
Започнато е следствие за това, че на 20 октомври 2019 година, е породена гибел на 72-годишна жена заради немарливо осъществяване на занимание, представляващо източник на нараснала заплаха при осъществени два прегледа от екип на Център за незабавна здравна помощ при МБАЛ „ Д-р Т. Венкова “-Габрово, банкет и стационарно лекуване в Спешното поделение на лечебното заведение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР