Досъдебно производство е образувано срещу водач, заловен от полицията да

...
Досъдебно производство е образувано срещу водач, заловен от полицията да
Коментари Харесай

Хванаха шофьор без книжка, на наркотици и с кола с регистрационни табели на друго МПС

Досъдебно произвеждане е формирано против лидер, хванат от полицията да ръководи, след приложимост на опиати и без брошура, кола с сложени регистрационни табели, издадени за друго МПС. Това оповестиха от ОДМВР-Русе.

На 18 септември към 10:30 ч. на ул. Рига в Русе, чиновници от Второ районно управление (на МВР) са спрели за инспекция лек автомобил с марка „ Крайслер “ и са открили като лидер мъж от Русе на 43 години.

При инспекцията станало още ясно, че той ръководи транспортното средство, откакто е лишен по административен ред, а също така информации за автомобила посочили, че е с прекъсната регистрация, а регистрационните табели, които са му сложени са издадени за друго МПС.

За подпомагане при инспекцията са извикани и пътни служители на реда. На лидера е направена проба с техническо средство, която е дала позитивна реакция за приложимост на опиати – метамфетамин.

Полицаите са документирали случая, като на 43-годишния са формирани актове по смисъла на чл.150а; чл.140, ал.1 и чл.5, ал.3, т.1 от ЗДВП, като му е публикуван и ваучър за здравно проучване, след което е бил арестуван и конвоиран до болничното заведение, с цел да даде проби за химичен разбор.

Материалите по случая са предадени на проверяващ служител на реда и е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по чл.343б, ал.3, чл.343в, ал.3, чл.345,ал.1 и чл.345, ал.2, вр. с ал.1 от Наказателен кодекс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР