Дориан вече е ураган от пета категория - най-високата степен

...
Дориан вече е ураган от пета категория - най-високата степен
Коментари Харесай

Дориан вече е ураган от пета категория

Дориан към този момент е вихър от пета категория - най-високата степен по петстепенната канара на Сафир-Симпсън, оповестява „ Скай нюз “. Стихията се чака да удари Флорида в понеделник, а управляващите в американския щат обмислят да издадат заповед за незабавна евакуация.

 © БГНЕС
В момента на пътя на Дориан се намират Бахамските острови, където туристите се изтеглят от хотелите и курортните градчета, а локалните поданици търсят сигурен заслон. Ураган от пета категория значи, че буреносните ветрове на стихията доближават близо 245 километра в час и са животозастрашаващи и способни на огромни опустошения.

Американският президент Доналд Тръмп сподели пред кореспонденти, че решение дали да се подреди евакуация на Източното крайбрежие на Съединени американски щати ще бъде взето по-късно в неделя.

Окръг Бревард, който е на брега покрай Орландо, разгласи, че в понеделник ще призове хората да потърсят сигурен заслон. Летището в Орландо ще затвори от 2 часа сутринта локално време в понеделник, като управляващите декларират, че са подхванали този ход „ като защитна мярка “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР